"Tagxedo turns words -- famous speeches, news articles, slogans and themes, even your love letters -- into a visually stunning tag cloud, words individually sized appropriately to highlight the frequencies of occurrence within the body of text."

Om je eigen tag-clouds (zoals de 'Tagadelic' rechts op de blog van DragolinDesign) visueel aantrekkelijker te maken, is Tagxedo op de proppen gekomen met een leuke tool.

Tagxedo stelt je in staat om de keywords (trefwoorden) van je eigen website automatisch op te laden en in een visueel mooie tag-cloud te stoppen. Je kan zelf kiezen welk thema je wil gebruiken en hoeveel woorden de tool moet meenemen.

Handig is het niet, je kan niet op de trefwoorden klikken, maar wel leuk om even mee in een presentatie op te nemen als het management je vraagt naar de resultaten! :)

tag cloud van DragolinDesign

De tag-cloud van DragolinDesign toont alvast een aantal belangrijke trefwoorden zoals webdesign, website, logo en seo. Dit wil zeggen dat de keyword-density (hoe vaak een trefwoord wordt gebruikt) het hoogst is voor deze trefwoorden.

Daarnaast kan je ook gewoon een bestaande tekst invoegen om er een mooie visual van te maken!