the social network

Deze week kwam 'The Social Network' uit in de bioscoop, een film over het ontstaan van Facebook, zijn geestelijke vader Mark Zuckerberg en al de problemen die hiermee gepaard gingen.

Als film en facebook liefhebber, keek ik natuurlijk reikhalzend uit naar deze film, bovendien kreeg hij nog eens lovende reviews in de States en een mooie 8,4/10 op de IMDB. Reden te meer dus om hier even bij stil te staan!

Bekijk alvast de spannende trailer voor een voorsmaakje:

De film duikt meteen binnen op plaats 5 in de Kinepolis top10 en op nummer 1 in de Cinebel hitparade!

De film van regisseur David Fincher - van o.a. The Curious Case of Benjamin Button, Fight Club en Se7en - gaat over het onstaan van het ondertussen immens populaire Facebook. Het is gebaseerd op het boek 'Accidental Billionaires' van Ben Mezrich.

Synopsis:

De jonge Mark Zuckerberg is een programmeur en studeert aan Harvard. Daar krijgt hij het geniale idee een blog-achtige website te ontwikkelen voor de campus. Snel ontpopt de website zich ook buiten de muren van Harvard tot een waar succes en 500 miljoen vrienden later is Zuckerberg de jongste miljardair ooit. Maar onder dit succesverhaal schuilt ook een duistere kant waarbij hij te maken krijgt met persoonlijke problemen en de legale kant van zijn website.

De film springt tussen het proces waarbij een verstrooide en verveelde Zuckerberg de verklaringen aflegt en moet aanhoren, en de wervelende studententijd waarin het idee tot ontwikkeling komt en hij Sean Parker - de uitvinder van Napster - ontmoet.

Conclusie:

Jessie Eisenberg en Justin Timberlake schitteren als Zuckerberg en Parker en de dynamiek die de film met zich meebrengt is ongeloofelijk. The Social Network slaagt erin een volledige generatie aan social networking vast te leggen en hierdoor zit er voor iedereen wel iets herkenbaars in de film. Ik zit alvast nog op het puntje van mijn stoel om dit verhaal verder te volgen ... live dan, want zoals u wellicht weet is Facebook er nog steeds & growing!

Mijn entrepreneursgevoel is in ieder geval weer stevig aangewakkerd! Wat vond jij ervan?