Vandaag is door Steve Jobs de nieuwe iPhone eindelijk voorgesteld. Hij zal door het leven gaan als de iPhone 4 en het vernieuwde besturingssysteem iOS4 meekrijgen, dat overigens eind juni beschikbaar zal zijn als update met zo'n 100 nieuwe functies! De smartphone heeft een stand-by tijd van maar liefst 300u.

iphone 4

Ontwerp

Zoals al eerder te zien was op de gelekte foto's heeft de iPhone 4 een nieuw ontwerp gekregen. Hij is slechts 9,3mm dik en volgens Steve Jobs meteen ook de dunste smartphone ter wereld.

De rand is van roestvrij staal waarin ook de nieuwe antenne voor WiFi, Bluetooth, GPS, UMTS en bellen verwerkt zit en zo voor een betere ontvangst moet zorgen.

Beeldscherm

Het Retina beeldscherm is van krasvrij glas om een zo helder en scherp mogelijk beeld te geven. Het kan tot 326ppi weergeven (cfr. het menselijk oog kan slechts 300ppi onderscheiden) waardoor het contrast drastig omhoog gaat. Met een resolutie van 960x640 pixels kan een contrast van 800:1 worden weergegeven. De iPhone 4 is met andere woorden dus wel een technologische vernieuwing te noemen op de smartphone markt.

Gyroscoop

Een andere nieuwigheid is de ingebouwde gyroscoop. Die moet zorgen voor een slimmere bewegingssensor die onder andere draaiingen beter kan aanvoelen. Dit zal ongetwijfeld zijn weerslag kennen in de vele WII-achtige apps en games die voor de iPhone 4 zullen ontwikkeld worden.

Camera

De nieuwe iPhone krijgt een 5 megapixel camera met ingebouwde LED-flitser. De camera kan ook HD-beelden opnemen in 720p. Ook vooraan is een camera aanwezig waardoor via FaceTime ook aan video-conferencing kan gedaan worden. Dit bestaat al langer, maar heeft zijn grote doorbraak nog niet gekend.

Verkrijgbaar in België

Hij zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit en zoals de 3G in een 16 en 32GB versie. In België zal de iPhone in juli 2010 beschikbaar zijn, dus zo veel langer hoeven we niet te wachten!

Een speciale micro-SIM (kleinere versie van de standaard SIM-kaart) is wel vereist, maar Mobile Vikings heeft al laten weten deze kaartjes te zullen ondersteunen en ik vermoed dat Mobistar hier ook wel snel mee zal volgen.

Koop jij meteen een nieuwe iPhone 4?

Laat een reactie na of lees meer op de website van Apple.

UPDATE:

Nog een geweldig promo filmpje over de iPhone 4 waar je bovenstaande zaken in bewegend beeld zelf kan bekijken. Vooral de scherpte van het beeld viel mij op!

Vergelijking iPhone 4 vs 3 GS

Dragolin on ma, 07/06/2010 - 23:10

Een mooie vergelijking vind je hier:

Prijzen zijn bekend

Dragolin on za, 19/06/2010 - 11:40

Volgens zdnet.be zal de iPhone 4 met 16Gb bij Mobistar verkocht worden aan 629 euro en de 32Gb versie zal maar liefst 739 euro kosten!

De lancering staat nog altijd gepland voor eind juli, maar meer informatie wil Mobistar momenteel nog niet kwijt.