Websites kunnen er aan de buitenkant (wat de gebruiker ziet in zijn browser) anders uitzien dan aan de binnenkant (de code die erachter zit). Daarom is het belangrijk vanaf het begin goed na te denken over welke functionaliteiten jouw website zal nodig hebben. Over het algemeen betekenen meer functionaliteiten ook een hogere prijs en misschien is het voordelig om dit mee in overweging te nemen. Heb je al die aantrekkelijke features wel nodig? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten die een website kan bieden:

Beslissingsfactoren:

Welk type website?

De eerste en belangrijkste vraag die je je moet stellen, is welk type website heb ik of heeft mijn bedrijf nodig? Als je een eenvoudige en statische website nodig hebt om de basisinformatie, een aantal producten of diensten en de contact gegevens weer te geven, dan kan DragolinDesign hier heel snel een op maat gemaakte css webdesign voor ontwerpen. Dit type website hoeft enkel geüpdate te worden bij wijziging van locatie of producten/diensten. Dit is bijgevolg de goedkoopste website, omdat geen extra functionaliteit vereist is.

Echter, als je zelf de inhoud van je website wilt kunnen veranderen of nieuwe producten wilt kunnen toevoegen, dan is dit type website misschien niet voldoende meer. Hiervoor moeten we overschakelen naar een website met een content management sytem (CMS). Voor meer informatie hierover, zie Stap 2 - Content Management System (CMS).

Meertalige website?

Moet jouw website meerdere talen ondersteunen, met de mogelijkheid om eenvoudig te springen naar een andere taal? DragolinDesign kan deze mogelijkheid inbouwen, waarbij zelfs de gebruikersinterface in de eigen taal staat.

Wil je dezelfde domeinnaam (url) gebruiken voor alle talen, of heeft elke taal zijn eigen domeinnaam? (bvb .fr voor frans) DragolinDesign bespreekt met u graag de voor- en nadelen.

Aanmelden van verschillende gebruikers?

Moeten verschillende gebruikers zich kunnen aanmelden op de website? Moeten zij ook eigen beheerrechten krijgen?

Zo kan de PR-manager zelf een nieuws-item publiceren en kan de product manager zelf een prijs-update doorvoeren op de desbetreffende pagina.

DragolinDesign kan deze mogelijkheden voorzien, maar deze optie vereist wel de installatie van een CMS. Voor meer informatie hierover, zie Stap 2 - Content Management System (CMS).

Domeinnaam en webhosting?

Heb je al een domeinnaam (bvb www.dragolindesign.be) en webhosting aangekocht? Misschien heb je momenteel al een website, maar ben je niet meer tevreden ... Of start je van nul en wil je de online wereld gaan verkennen aan de hand van een presentabele en gebruiksvriendelijke nieuwe website. DragolinDesign kan ook de domein registratie en webhosting voor zijn rekening nemen, op die manier hoef jij je geen zorgen te maken over de technische aspecten.

Nieuwsbrieven?

Wil je in staat zijn vanaf de website elk kwartaal een nieuwsbrief uit te sturen, inclusief inhoud die rechtstreeks van jouw website komt? Dan kan DragolinDesign deze functionaliteit voorzien, als er ook voor een CMS gekozen wordt. Voor meer informatie hierover, zie Stap 2 - Content Management System (CMS).

Flash animaties?

Wil je ook Flash animaties op je website? Deze animaties maken het de bezoeker iets aangenamer, maar moeten beperkt worden tot decoratieve elementen. Een volledige website in flash maken zou vanuit een zoekmachine standpunt niet verstandig zijn, aangezien de zoekmachine momenteel geen flash kan lezen en dus niet weet waarover de website gaat. Daarom kiest DragolinDesign ervoor om meestal geen Flash te gebruiken, tenzij de klant hier specifiek om vraagt.

Ook een nieuw logo nodig?

Is uw zoektocht naar een nieuwe website nog maar het begin van jullie nieuwe bedrijfsstijl? Dan kan een nieuw en fris logo jullie helpen om dit verder te verwezelijken. DragolinDesign biedt beide diensten aan. Specifieer de look-and-feel van het nieuwe logo ontwerp en DragolinDesign maakt jullie een op maat gemaakt logo die de bedrijfswaarden in acht neemt!